İmplant Destekli Protezler

İmplant Destekli Sabit Protezler;

Kullanmakta sıkıntı yaşadığınız bazıları için kabusa dönüşen hareketli protezleriniz artık yerini implant destekli sabit protezlere bırakıyor. Hareketli total protezler kullanım ve bakım zorluğu açısından günümüzde yerini implant destekli sabit protezlere bırakmaktadır.

Yüksek teknolojiyle üretilen titanyum implantlar aslında diş hekimliğinde kronikleşmiş bir çok sorunu da ortadan kaldırmış bulunmaktadır. Belki de en çok sevindirdiği hasta grubu, hareketli total protez kullanan tam dişsiz hasta grubudur diyebiliriz. Hareketli protezin tüm sıkıntılarını ortadan kaldıran implant destekli protezler hastaya büyük konfor kazandırmaktadır.

İmplant destekli sabit protez hastanın durumuna ve tercihine göre iki türlü yapılır.
Bunlardan ilki hareketli total protez kullanan hastaların protezlerini sabit proteze çevirme yöntemidir. Bu durumda hasta sadece 2 adet implantla hareketli total protezini stabil hale getirebilir.
İkinci yöntemde ise, Günümüzde daha çok tercih edilen implant sayısı arttırılarak yapılan tamamen sabit protezlerdir. doğal diş formunda son derece estetik protezlere kavuşan hastaların özgüvenini de arttırmaya yardımcı olur. Total dişsizlik durumlarında uygulanan bu protez yönteminin başarısında teknisyenin payı yüksektir.