İmplant Tedavisi Aşamaları

  • Sağlık : İmplant ile ilgili başvuru yapan hastalarımız için öncelikle sağlık problemleri olup olmadığına dair bilgi toplanır. Çok sık olmasada karşılaşılabilen problemler olabileceği göz önüne alınması gereken önemli konulardan bir tanesidir.
  • Diş yapısı ve uygulanabilirlik : Sonraki aşamada hastanın diş yapısı röntgen ve genel muayene ile tespit edilerek nasıl bir uygulama yöntemi kullanılacağına dair yol haritası çıkarılır. Bu durum hızlı ve doğru şekilde ilerlemek için gereken verileri sağlamak için yapılır.
  • Implant operasyonu : Implant kemik içerisine yerleştirilir. Belirli aralıklarla yapılan kontroller sonucunda sonraki aşamaya geçebilmek için gerekli süre tespit edilir. Bu süre bazı durumlarda 6 ay kadar uzayabilir. Yapılan kontrollerde vücudun implanta karşı ne gibi bir davranış içerisinde olduğu tespit edilerek buna göre eğer gerekiyorsa önlemler alınabilir. Implant operasyonu ortalama 30-45 dakika arası süre almaktadır.
  • Protezlerin hazırlanması : Implant ile kemiğin biyolojik etkileşimi tamamlandıktan sonra protezlerin hazırlanması zamanı gelmiş demektir. Bu konuda aynı zamanda estetisyen olan uzman doktorlarımız sizlere yardımcı olacaktır. Protez dişlerin en uygun ve estetik şekilde hazırlanması aşamasında doktorunuz size bazı tavsiyelerde de bulunabilir. Protez için alınan ölçü ve renk hedeflenmesi işlemi sonucunda protezleriniz hazırlanır ve tekrar randevu verilir.
  • Yeni dişlerin denenmesi : Doktorlarımız özellikle estetik konusunda hassas oldukları için bu konuyu aceleye getirmemeniz çok önemlidir. Çoğu zaman prototip için yapılan ilk denemeler hemen protezlerinizi kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Doktorunuz eğer gerekiyorsa bir takım düzenlemeler yapabilir.
  • Protezlerin yerleştirilmesi : Bu aşamada protezler artık implantlara bağlanır ve protezler ile ilgili yapılması / yapılmaması gerekenler hakkında detaylı bilgi verilir.