Kişiye Özel İmplant

İmplant iki ana parçadan oluşmaktadır. İlki çene kemiğine yerleştirilen ve diş kökünü taklit eden vidalı diştir. İkinci parça ise implant ın içine vidalanan abutment dediğimiz üst parçasıdır. Abutmentler aşındırılmış diş formu verdirilerek üzerine kaplama diş yaptıgımız implant ın üst yapı parçalardır

Genelde implant markaları, “abutment” ları çeşitli çap ve uzunluklarda standart olarak üretirler. Ancak bu çeşitli çap ve uzunluklar her insan için farklı ayrıntıda olan dişeti şeklini birebir taklit edemezler.

Kişiye özel abutment, implant ların açılarına, hastanın diş eti şekli ve çevre dokularıyla ilişkisine ve yapılacak kaplama dişe göre 3 boyutlu özel programlarla tasarlanan estetiği en üst seviyeye getirmek için titanyumdan üretilen kişiye özel implant üstü dayanaklardır.

Hastanın diş eti şekline ve yapısına uygun bir şekilde tasarlandığı için daha estetik bir görünüm sağlarlarlar.

Yapılan dişin şekline göre yapıldığı için kuvvetlerin dengeli dağılımını sağlar ve vidalı diş başarı şansını ve ömrünü uzatır.

Diş eti şekline göre üretim kaplama dişin altına yemek artıkları gibi istenmeyen maddelerin birikmesini engeller ve diş temizliğinin daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlar.

Kişiye özel implant ta cerrahi aşama süresi standart implant tedavisindeki gibidir. Protez aşaması ise kişinin diş eti ve diş yapısına özel titanyum üst parça üretildiği için standart protez aşamasına göre biraz daha uzundur. Protez aşaması vakaya göre 5 ila 8 günde tamamlanmaktadır.

Cerrahi implant yerleştirme aşaması standart vidalı diş tedavisi ile aynıdır. Detaylar için implant tedavisi bölümünü inceleyebilirsiniz. Esas fark yapay diş üstüne kaplama yapılırken ortaya çıkmaktadır