Diş Kanal Tedavisi Sonrasında

7-10 gün süresince ağrı kesici ile kesilen, sızlama şeklinde ağrı oluşabilir. Kanal tedavisi uygulanmış dişin çekilmesi olasılığı her zaman mevcuttur.

  • Kök-kanal tedavisinden sonra hasta anestezi ile çalışılmışsa anestezi dağılmadan (uyuşukluk geçmeden) hiçbir şey yememelidir.
  • Lokal anestezinin geçmesi sonrasında iğnenin girdiği yumuşak doku bölgesinde geçici bir ağrı oluşabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler:
Hastanın oral hijyen düzeyi kötü (ağız ve diş bakım alışkanlıkları yetersiz) ise eksiklikleri giderici önlemler alınmalıdır. Tedavinin başarısının uygun ağız bakım alışkanlıklarına bağlı olduğu unutulmamalıdır.

Kanal tedavisi seansları arasında dişinizi sert besinler çiğnemek için kullanmayınız. Dişinizde geçici dolgu olduğu için dişiniz kırılabilir.

Seans aralarında ağrı şikâyetiniz olabilir, pansuman için hekiminize başvurunuz.

Seans aralarında yüzünüzde şişme olabilir. Kaygılanacak bir şey yoktur, bu mikroorganizmaların meydana getirdiği bir reaksiyondur ve pansumanlarla düzeltilir. Hekiminize başvurunuz.

Kanal tedaviniz bittikten sonra birkaç gün dişinizin üzerine bastırdığınızda ağrı şikâyetiniz olabilir. Bu dönemde o bölgeye yüklenmemeniz gerekmektedir. Bir süre sonra şikâyetiniz geçecektir, geçmediği durumlarda hekiminize başvurunuz.

Kanal tedavisi gören dişler canlılığını yitirdiği için esnekliği azalır. Bu nedenle sonrasında kırılma riski çok yüksektir. Dişteki harabiyete göre dişin ağız içinde bulunan kuron kısmının restorasyonu için lütfen hekiminizin önerilerini dikkate alınız. Bu dişinizi uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır.

Diş çürüğünden korunma:
Kök-kanal tedavisi yapılan dişte yeni diş çürüğü oluşumunu engellemek veya enfeksiyonun kontrolü için iyi ağız ve diş bakımı şarttır. Bunu için dişlerin, diş fırçası-floridli diş macunu ve diş ipi ile düzenli bakımı şarttır.