Gülüş Estetiğinde İmplantın Önemi

İmplant diş tedavisi gülüş estetiği açısından oldukça önemlidir. Özellikle ön bölgede diş kaybı olan hastalarda bu diş kaybının köprü protezler yoluyla tedavi edilmesi yerine sağındaki veya solundaki dişe herhangi bir işlem yapmadan sadece eksik diş olan bölgeye implant yerleştirmek koşuluyla bölgedeki eksik d işi tamamlamak estetik olarak çok daha iyi sonuçlar vermektedir.

Buna ek olarak arka bölgelerdeki diş eksikliklerinde yanak bölgelerinde çökme meydana gelebileceği için buraya yerleştirilmiş olan implantlarla o bölgedeki dişler tekrar hastaya kazandırılarak yüz ve yanaklardaki çökme de engellenmiş olur.

Dişlerini kestirmek istemeyen hastalar impantalojiden faydalanabilir. Diş eksiklikleri, eksik olan bölgeye yerleştirilen implantlar ve üzerine yapılan porselen dişlerle giderilebilmektedir. Ön bölgede tek diş eksiklerinde komşu dişlerin arkalarından destek alarak yapılan, “Maryland” denilen protezler uygulanabilir. Fakat bu protezler stabilite açısından dezavantajlı olmalarından dolayı çok tercih edilmemektedir. Kısa sürede düşebilme riskleri vardır. Bunlardan dolayı diş eksikliklerin giderilmesinde orijinal dişlerin kesilmemesi en geçerli ve en ileri yöntemdir.

Doğal bir görünüm öncelikle estetik dişlerle sağlanır. Özellikle arka bölgedeki diş eksikliklerinden dolayı oluşan yanak çöküntüleri uygulanacak doğru bir protetik yaklaşımla giderilebilir ve kişinin doğal estetik görüntüsüne tekrar kavuşması sağlanabilir. Özellikle ön bölgede dişlerin renklenmesi, çapraşık olması, dişlerdeki kırıklıklar ve form bozukluklarından dolayı oluşan görüntü bozukluğu son zamanlarda metal desteksiz denilen tam porselen estetik kuronlarla, doğal dişlere en yakın olacak şekilde giderilebilmektedir.