İmplant Fiyatları

İmplant diş deyince çok yüksek fiyatlar akla gelse de aslında bu durum hiç de öyle değildir. Diğer tedavi şekillerinden farkı olmayan implant diş fiyatları uygunluğu ile birçok kişi tarafından tercih edilen tedavi yöntemidir. İmplant diş neredeyse bir ömür kullanım avantajı sunulan nadir yöntemler arasında yer almaktadır. Böyle mükemmel bir tedavi de sunulan olanaklar da mükemmel fiyatlar ile sunulmaktadır. Çoğu diş tedavilerinde olduğu gibi implant diş tedavilerinde de taksit yapma olanağı bulunmaktadır.

Tamamı ile müşterinin belirlediği taksitler yine onların uygun oldukları tarihlere göre ayarlanmaktadır. Bu da diş tedavisini daha ekonomik hale getirmektedir.

Birçok insan implant diş fiyatlarının yüksek olduğunu düşünerek tedaviye gitmemektedir. Oysaki çok ekonomik olanaklar ve ödeme koşulları ile sunulan implant diş fiyatları günümüzde sıkça tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır

İmplant fiyatlarını etkileyen birden fazla neden vardır.

– İmplant Fiyatlarına Diş Hekiminin Tecrübesinin ve Bilgisinin Etkisi

İmplant tedavisini yapacak diş hekiminin tecrübesi ve bu konudaki bilgi derecesi tedavinizin ne kadar iyi olacağını belirler. İyi tedavi demek şikayetinizden çok çabuk kurtulmak ve gelecekte de aynı durumdan şikayetçi olmamak anlamına gelir. Böyle bir yaklaşımın karşılığı olarak ta diş hekiminizin talep ettiği ücret daha yüksek olabilir. Bunu iyi bir yatırım olarak görmek gerekir.

İmplant tedavisine gecikmek tedavinin maliyetlerini artırır

– Çene Kemiğinin Uygunluğu ve İmplant Fiyatları

Dişini kaybettikten sonra uzun süre implant tedavisi görmeyen kişiler malesef o bölgede kemik kaybı yaşarlar. Kemik kaybı olduğu zaman gerekli implantın yerleştirilmesinden önce kemik büyütme işlemi yapılır. Bu basit ama fazladan maliyet getiren bir işlemdir. Ayrıca hastaya ek bir bekleme süresi anlamına gelir. Diş kaybından hemen sonra yapılan implant tedavileri bu yüzden hastaya hem zaman hem de maliyet avantajı kazandırır.

– İmplant Markasının İmplant Fiyatını Etkilemesi

Dünyada 550’den fazla implant markası vardır. Bunların yetkili kuruluşlardan onay belgesi alanları kemik ile başarılı bir şekilde birleşir ve tedavi başarılı olur. Teknoloji veya materyal açısından markalar arasında çok büyük farklar bulunmaz. Önemli olan markanın sağladığı destek ve devamlılıktır. Örneğin hastaların tedavisinde kullanılan implant parçalarının gerektiğinde hızlıca hekime ulaştırılması çok önemlidir. Ya da ileri bir tarihte implantın değişmesi gereken bir parçasını tedarik edecek firmanın halen üretim yapıyor olması gerekir. Bu tedavi gören kişinin çabucak sağlığına kavuşmasını ve gelecekte gereken desteği aynı firmadan almasını sağlar. İmplant üreten firmaların verdiği bu destek ve devamlılık fiyata yansıyabilir. Başka deyişle hastanın hayatını kolaylaştıran markalar daha değerlidir diyebiliriz. İyi bir hekimin seçiminin de bu yönde olduğunu düşünebilirsiniz.